Ilość:

    Ilość:

      Makarony z pszenicy durum produkowane w technologii trafilatura al bronzo. Włoskie makarony oferowane przez Amway wytwarzane są w taki sam sposób jak makarony dla koneserów. Przy zachowaniu najsurowszych standardów wybiera się tylko najlepszej jakości pszenicę, z której można otrzymać bogatą w gluten mąkę. Proces suszenia makaronu jest powolny i przebiega w stałej temperaturze, dzięki czemu zachowuje on charakterystyczne właściwości i smak. Technologia produkcji trafilatura al bronzo polega na wolnym przesuwaniu ciasta makaronowego przez odlane z brązu formy, co nadaje mu szorstką powierzchnię, do której równomiernie przylegają sosy.

      • Doskonały makaron z pszenicy durum z glutenem (do jego produkcji wykorzystuje się tylko ziarna pszenicy).
      • Produkowany przy zastosowaniu procesu trafilatura al bronzo, który pozwala zachować typowy smak i najwyższą jakość produktu.
      • Produkowany przy zastosowaniu procesu trafilatura al bronzo (ciasto jest wolno przesuwane przez odlane z brązu formy).
      • Sosy doskonale przylegają do makaronu.
      • Nie zawiera jajek.
       
      Wartość odżywcza 100g 80g
      Wartość energetyczna 1499 kJ(354 kcal) 1199 kJ(283 kcal)
      Tłuszcze 1,5 g 1,2 g
      w tym
      w tym tłuszcze nasycone 0,3 g 0,2 g
      Węglowodany 72 g 58 g
      w tym
      Cukry 2,5 g 2,0 g
      Błonnik 3,0 g 2,4 g
      Białko 12 g 9,6 g
      Sól 0 g 0 g

      Czas gotowania: 9 minut. Wrzuć makaron do wrzącej, osolonej wody (1 litr na 100 g makaronu). Co jakiś czas zamieszaj. Gdy makaron będzie miękki, zdejmij go z ognia, dobrze odcedź i podawaj.