Mówi się, że “śniadanie, to najważniejszy posiłek dnia”. Dlaczego więc ryzykować złe samopoczucie i zmęczenie w pracy, w szkole, czy nawet w domu? Jedzenie, które spożywany rano, wzmacnia nasze ciała i umysły. Niestety, w związku z brakiem czasu i życiem w ciągłym stresie, śniadanie jest pomijane lub po prostu o nim zapominamy. Naszemu organizmowi zaczyna brakować energii, czujemy się zmęczeni i ociężali. Wiele osób spożywa zbyt mało białka lub białko zawierające zbyt dużo tłuszczu. Do tego dochodzą niezdrowe przekąski, którymi próbują "uciszyć" głód w ciągu dnia.

NUTRILITE All Plant Protein! Białko dla każdego!

  • Dla osób, w których diecie może brakować wystarczającej ilości mleka, mięsa, serów lub innych produktów wysokobiałkowych.
  • Dla osób, dla których ważny jest poziom kalorii i tłuszczu.
  • Dla dzieci powyżej trzeciego roku życia, młodzieży, osób starszych, kobiet w ciąży i karmiących piersią.
  • Dla osób, które nie spożywają posiłków regularnie, spożywają małe porcje lub czują, że powinny spożywać więcej białka.
  • Produkt pochodzenia roślinnego nie zawiera cholesterolu ani laktozy, może więc być spożywany przez diabetyków, wegetarian oraz wegan.
 

Dlaczego białko?

  • Prawidłowa dawka białka dla osoby dorosłej wynosi między 45 g a 75 g dziennie.
    a 75 g dziennie.
  • Dobre źródło białka to chude mięso, ryby, jaja, mleko, nabiał i soja.
  • Białko pochodzące z tych źródeł to białko wysokiej jakości, co oznacza, że może być prawie w całości zużyte przez organizm w celu regeneracji, naprawy
    i syntezy struktur białkowych.
  • Aby utrzymać równowagę białka
    w organizmie, należy dostarczać je przy każdym posiłku - śniadaniu, obiedzie oraz kolacji.  
    w ciągu całego dnia wraz z każdym posiłkiem, czyli ze śniadaniem, obiadem i kolacją.

Jedna porcja* ma znaczenie! NUTRILITE All Plant Protein 

  • Organizm nie magazynuje nadwyżek białka, tak więc codzienne spożycie tego składnika jest niezmiernie ważne dla zachowania optymalnych funkcji życiowych.
  • NUTRILITE All Plant Protein dostarcza organizmowi wysokiej jakości białka.
  • W połączeniu ze zrównoważoną dietą i zdrowym stylem życia, produkt ten stanowi zdrową alternatywę dla tradycyjnych źródeł białka.
* 10 g

Co zawiera?

  • Składniki pochodzące z naturalnych źródeł białka: soi, pszenicy 
    i grochu.
  • Dostarcza wszystkich dziewięciu głównych aminokwasów, które wspomagają budowę masy mięśniowej, zapobiegają osłabieniu. 
    i zmęczeniu mięśni.
  • Ma niższą zawartość tłuszczu i cholesterolu niż mięso, ser, jaja. 
    i pełnotłuste mleko.

Jak stosować ten produkt?

  • W zależności od potrzeb, dodać jedną kopiastą łyżkę proszku do mleka lub innego napoju. Mieszać energicznie przez 1 minutę w szczelnie zamkniętym pojemniku. Spożywać raz lub kilka razy dziennie.
  • Można dodawać do płatków śniadaniowych, zup, sałatek i innych potraw. Preparat nie ma wpływu na ich smak.
     
     

Zacznij dzień od pożywnego śniadania!

Zestaw protein roślinnych All Plant Protein możesz dodawać do pysznych potraw z przepisów NUTRILITE, np. puddingu ryżowego z pistacjami i rodzynkami, koktailu bananowo-gruszkowo-czekoladowego, lemoniady cytrusowej i wielu innych. 

 

Zupa cebulowa z grzankami

Składniki

  • 3 cebule (450 g)
  • 4 łyżki Amway Oliwy z oliwek
  • 2 łyżki NUTRILITE™ All Plant Protein (zestawu protein roślinnych)
  • 500 ml wywaru z warzyw
  • sól i pieprz
  • 2 kromki chleba bez skórki
  • gałązka szałwii
  • tarty ser do przybrania

Instrukcje

Obierz cebule, a następnie pokrój je na cienkie plasterki. Podgrzej 2 łyżki Amway Oliwy z oliwek na patelni o nieprzywierającej powierzchni i przez kilka minut duś cebule na wolnym ogniu. Zalej wywarem z warzyw, doprowadź do wrzenia i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut, od czasu do czasu mieszając. Dopraw do smaku solą i pieprzem. 

Przez kilka sekund miksuj kromki chleba w blenderze, aby otrzymać duże kawałki na grzanki. Podgrzej 2 łyżki Amway Oliwy z oliwek na patelni, a następnie podsmaż kawałki chleba z liśćmi szałwii. Chleb powinien być chrupki i mieć złocisty kolor. 

Zupę podawaj posypaną chrupiącymi grzankami, szałwią, czarnym pieprzem i tartym serem do posypania.

 

Składniki na 2 porcje

Dip z ciecierzycy i suszonych pomidorów

Składniki

• 200 g odsączonej ciecierzycy z puszki
• 40 g suszonych pomidorów w oleju
• 40 g wody
• sok z połówki cytryny
• 1 kopiasta łyżka NUTRILITE™ All Plant Protein
• 2 łyżki Amway Oliwy z oliwek
• szczypta soli
• poszatkowana natka pietruszki
• marchew, rzodkiewka, koper i seler do smaku

Instrukcje

Wszystkie składniki z wyjątkiem natki umieść w mikserze i miksuj do momentu uzyskania gładkiej konsystencji. Przełóż dip do małej miseczki i posyp poszatkowaną natką. Podawaj z surowymi warzywami i/lub chlebem, tostami, krakersami z mąki pełnoziarnistej.

Składniki na 4-6 porcji  

Kanapka wegetariańska

Składniki

• 4 kromki chleba ziarnistego 
• 1 cukinia
• 1 czerwona papryka
• 3 kopiaste łyżki NUTRILITE™ All Plant Protein
• 
3 łyżki octu
• 70 g Amway Oliwy z oliwek
• 1 gałązka mięty
• sół i pieprz

Instrukcje

Umyj warzywa; cukinię pokrój w cienkie plastry; pokrój czerwoną paprykę, usuwając z niej trzon, nasiona i białe włókna. Warzywa opiecz na ruszcie, a następnie odstaw.

W małej miseczce wymieszaj NUTRILITE™ All Plant Protein z octem, solą i pieprzem, dodaj oliwy i wymieszaj, aby otrzymać gładką, kremową masę bez grudek.

Posmaruj 2 kromki chleba połową uzyskanej pasty z NUTRILITE™ All Plant Protein. Następnie przykryj opieczonymi warzywami, przybierz listkami mięty, a pozostałą ilością pasty posmaruj pozostałe 2 kromki chleba. Kromki umieść posmarowaną stroną na wierzchu kanapek. Podaj

Składniki na 2 porcje

 Jeżeli masz ochotę na ciepłą kanapkę, chleb możesz podpiec w tosterze .

Pudding ryżowy z pistacjami i rodzynkami

Składniki

  • 25 g ryżu długoziarnistego
  • 250 ml mleka (pełnego lub odtłuszczonego)
  • 1 kopiasta łyżka NUTRILITE All Plant Protein (zestawu protein roślinnych)
  • 10 g cukru granulowanego
  • 10 g rodzynek
  • ½ łyżki stołowej sproszkowanego cynamonu
  • 10 g rozdrobnionych pistacji
  • odrobina masła

Instrukcje

Ryż włożyć do sitka i płukać zimną wodą do momentu, aż woda będzie przezroczysta. Rodzynki namoczyć w ciepłej wodzie. W ciężkim naczyniu o nieprzywieralnej powierzchni zagotować mleko do wrzenia, dodać ryż, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 15 minut, często mieszając, aby zapobiec przyklejeniu się ryżu do dna naczynia.

Po ugotowaniu ryżu dodać cukier, jedną porcję protein w proszku, odsączone rodzynki oraz cynamon. Dokładnie wymieszać. Danie przełożyć do małej miseczki. Spożywać na ciepło.

Pudding można również zdjąć z ognia i pozostawić, aby zgęstniał. Następnie posmarować małą filiżankę masłem, nałożyć do niej ryż za pomocą łyżki i natychmiast odwrócić, aby stworzyć formę na małym talerzu. Posypać pistacjami i podać.

Składniki na jedną porcję.

 
Pudding można również zdjąć z ognia i pozostawić, aby zgęstniał. Następnie posmarować małą filiżankę masłem, nałożyć do niej ryż za pomocą łyżki i natychmiast odwrócić, aby stworzyć formę na małym talerzu. Posypać pistacjami i podać.
 
Składniki na jedną porcję.
 
Po ugotowaniu ryżu dodać cukier, jedną porcję protein w proszku, odsączone rodzynki oraz cynamon. Dokładnie wymieszać. Danie przełożyć do małej miseczki. Spożywać na ciepło. 
 
Pudding można również zdjąć z ognia i pozostawić, aby zgęstniał. Następnie posmarować małą filiżankę masłem, nałożyć do niej ryż za pomocą łyżki i natychmiast odwrócić, aby stworzyć formę na małym talerzu. Posypać pistacjami i podać.
 
Składniki na jedną porcję.
Koktajl z gruszek, czekolady i bananów

Składniki

  • 1 mała gruszka
  • 1 mały banan
  • 1 kopiasta łyżka NUTRILITE All Plant Protein (zestawu protein roślinnych) 
  • 1 łyżka stołowa czekolady w proszku (5 g)
  • 120 ml mleka (pełnego lub odtłuszczonego)
  • zmielony cynamon/kakao w proszku do posypania

 

Instrukcje

Gruszkę obrać, usunąć środek, a następnie pokroić na kawałki. Banana obrać i pokroić na kawałki. Gruszkę, jedną porcję protein w proszku, czekoladę w proszku, krem czekoladowo-orzechowy i mleko umieścić w blenderze lub robocie kuchennym i dokładnie zmiksować.

Wlać do wysokiej szklanki, posypać mielonym cynamonem i/lub kakao w proszku, a następnie podać.

Składniki na jedną porcję.

Chrupiąca sałatka ze świeżych owoców

Składniki

  • 150 g świeżych owoców bez skórki i pestek (jabłko, gruszka, winogrona, melon, truskawki, kiwi...)
  • 1 pomarańcza
  • 1 kopiasta łyżka NUTRILITE All Plant Protein (zestawu protein roślinnych) 
  • 20 g brązowego cukru
  • 40 g chrupkiego muesli

 

Instrukcje

Pomarańczę obrać, zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. Świeże owoce pokroić w kostki lub na kawałki, następnie umieścić je w małej miseczce. Do drugiej miseczki włożyć jedną porcję protein w proszku i wymieszać z cukrem i sokiem z pomarańczy. Dokładnie ubić, aby otrzymać gładki sok bez grudek.

Sokiem polać sałatkę z owoców, posypać chrupkim muesli i skórką pomarańczową, a następnie podać.

Składniki na jedną porcję.

Mus z owoców cytrusowych

Składniki

  • 1 czerwony grejpfrut
  • 2 mandarynki
  • 1 limonka
  • 1 cytryna
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • kopiasta łyżka NUTRILITE All Plant Protein (zestawu protein roślinnych)
  • 3 - 4 truskawki (40 g)

Instrukcje

Truskawki umyć i osuszyć, następnie pokroić je na kawałki i umieścić w wysokiej szklance. Grejpfruta, mandarynki, limonkę i cytrynę przekroić ostrym nożem na pół i wycisnąć sok za pomocą wyciskarki do owoców cytrusowych.

Sok przelać do shakera, dodać miód i jedną porcję protein w proszku. Dokładnie wymieszać, a następnie przelać sok do szklanki z truskawkami i podać.

Składniki na jedną porcję.

Napój można przygotować z innych owoców, według uznania, dodając pokrojone maliny, jeżyny, pestki granatu, kiwi, itd.

 

Naleśniki

Składniki

  • 1 jajko
  • 2 kopiaste łyżki NUTRILITE All Plant Protein (zestawu protein roślinnych)
  • 110 ml mleka (pełnego lub odtłuszczonego)
  • 1 porcja masła

 

Instrukcje

Aby otrzymać gładkie surowe ciasto bez grudek, w miseczce dokładnie ubić jajko z dwiema porcjami protein w proszku i mlekiem. Masło owinąć papierem kuchennym, tworząc coś w rodzaju poduszeczki.

Podgrzać patelnię o nieprzywierającym spodzie (o średnicy 10 cm) na średnim ogniu. Jak tylko naczynie uzyska odpowiednią temperaturę, posmarować je tłuszczem z masła. Za pomocą chochli nałożyć na środek patelni. Patelnię zdjąć z ognia i pokręcić nią w powietrzu, aby ciasto pokryło jej spód. Ponownie ustawić patelnię na ogniu i smażyć ciasto przez około 40 sekund.

Za pomocą metalowej łopatki podnieść naleśnik i obrócić go na drugą stronę, smażyć przez 20-30 sekund, a następnie przełożyć na talerz. Z pozostałej ilości ciasta usmażyć pięć naleśników, ułożyć na tym samym talerzu i podać.

Składniki na sześć małych (o średnicy 10 cm) lub trzy duże  (o średnicy 17 cm) naleśniki.

Wedle własnego smaku, naleśniki można podawać z dżemem, marmoladą, miodem, kremem czekoladowo-orzechowym, kwaśną śmietaną, topionym serem, owocami itd. 

 

Egzotyczny koktajl owocowy (Exotic Smoothie)


Składniki
  • 1 mały dojrzały banan
  • 80 g świeżego miąższu ananasa
  • 1 kopiasta łyżka NUTRILITE™ All Plant Protein (zestawu protein roślinnych)
  • 200 ml kefiru
  • 3 daktyle bez pestek do smaku
  • 1 łyżka płynnego miodu

 

 

Instrukcje

Banana i ananasa włóż do blendera lub miksera i zmiksuj na gładką masę. Dodaj daktyle pokrojone na kawałki, NUTRILITE™ All Plant Protein i miód; miksuj ponownie, aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Dodaj kefir, zmiksuj ponownie, a następnie wlej do wysokiej szklanki i podawaj z plastrami daktyli.

 

Składniki na 1 porcję

 

Kanapki przekładane burakiem

Składniki

  • 4 kromki białego chleba (11 cm x 11 cm) bez skórki
  • 30 g gotowanego miąższu z buraka
  • 140 g białego tłustego sera koziego
  • 1 kopiasta łyżka NUTRILITE™ All Plant Protein
  • kilka gałązek szczypiorku
  • sól i pieprz
  • liście wieczornika do przybrania

 

Instrukcje

Miąższ z buraków, ser i NUTRILITE™ All Plant Protein umieść w mikserze wraz ze szczyptą soli i pieprzu. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji.

Krem z buraków rozprowadź równo po 3 kromkach chleba, posyp poszatkowanym szczypiorkiem, a następnie połóż jeden na drugi. Nakryj czwartą kromką. Owiń folią kuchenną i umieść w lodówce na minimum 1 godzinę.

Odwiń przed samym podaniem. Chleb pokrój na 4 części, aby otrzymać 8 warstwowych kanapek. Kanapki ułóż na talerzu, przybierz wieczornikiem i podaj.

Składniki na 2-4 porcji (8 kawałków)

 

Ciasto kruche z jeżynami i czerwonymi porzeczkami

Składniki

  • 300 g jeżyn
  • 200 g czerwonych porzeczek
  • 4 łyżki dżemu truskawkowego
  • 40 g mąki
  • 40 g mączki migdałowej
  • 50 g brązowego cukru
  • 2 kopiaste łyżki NUTRILITE™ All Plant Protein
  • 60 g masła

Instrukcje

Piekarnik rozgrzej do 200° C. W dużej misce wymieszaj mąkę, mączkę migdałową, brązowy cukier i NUTRILITE™ All Plant Protein. Masło pokrój na małe kawałki, dodaj do mąki i wymieszaj rękoma, aby otrzymać duże kawałki kruszonki.

Umyj maliny i osusz je. Usuń łodyżki z czerwonych porzeczek i rozłóż je równo w 4 kokilkach. Po porzeczkach rozprowadź 1 łyżkę dżemu truskawkowego, a następnie pokryj je kruszonką. Zapiekaj przez około 20 minut, dopóki kruszonka nie uzyska złotej barwy. Podawaj na ciepło.

Składniki na 4 porcje

Miękkie bułeczki serowo-jogurtowe

Składniki

  • 1 jajko
  • 100 ml greckiego jogurtu
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 40 g mączki migdałowej
  • 1 kopiasta łyżka NUTRILITE™ All Plant Protein (zestawu protein roślinnych)
  • 100 g startego ementalera lub innego dojrzałego sera
  • sól i pieprz
  • mieszanka ziaren (kminek, len, sezam, pestki z dynii...)

 

Instrukcje
Piekarnik rozgrzej do 180°C. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. W dużej misce wymieszaj jajko z jogurtem; dodaj proszek do pieczenia, mączkę migdałową, NUTRILITE™ All Plant Protein, szczyptę soli, pieprz i starty ser. Kiedy ciasto uzyska gładką konsystencję, za pomocą łyżki utwórz 15 bułeczek na blasze. Każdą bułeczkę posyp ziarnami i zapiekaj przez 15 minut do momentu uzyskania lekko złotego koloru. Podawaj po ostygnięciu.

Składniki na 4–6 porcji (15 bułeczek)

Krem z dżemem i migdałami

Składniki

  • 120 g dżemu malinowego 
  • 1 kopiasta łyżka NUTRILITE All Plant Protein
  • 1 łyżka posiekanych migdałów
  • 4 kromki pełnoziarnistego chleba

 

 

 

Instrukcje
Dżem zmieszaj z łyżką NUTRILITE All Plant Protein. Posiekane migdały praż przez 1-2 minuty na patelni o nieprzywierającej powierzchni. Migdały powinny nabrać jasnobrązowej barwy. Kromki chleba podpiecz w tosterze, posmaruj dżemem, a następnie posyp prażonymi migdałami.

Składniki na 1 lub 2 porcje.

Potrawę możesz przygotować z dżemem o dowolnym smaku. W miejsce prażonych migdałów możesz użyć posiekanych pistacji.

Gorąca owsianka z gruszkami i orzechami

Składniki

  • 300 ml wody
  • 40 g płatków owsianych
  • 1 kopiasta łyżka NUTRILITE™ All Plant Protein (zestawu protein roślinnych)
  • 2 połówki gruszek z puszki
  • 4 orzechy włoskie
  • 1 łyżeczka zmielonego cynamonu
  • brązowy cukier (opcjonalnie)

 

Instrukcje
Doprowadź wodę do wrzenia, dodaj pół łyżeczki zmielonego cynamonu oraz łyżkę NUTRILITE™ All Plant Protein, wymieszaj dokładnie, a następnie gotuj przez 1 minutę. Wlej owsiankę do filiżanki i pozwól jej osiąść przez chwilę. Dodaj plastry gruszki, posyp poszatkowanymi orzechami i pozostałą ilością cynamonu, a następnie podaj. Jeśli chcesz, dodaj odrobinę brązowego cukru i udekoruj skórką pomarańczową.

Składniki na 1 porcję.

Do przyrządzenia owsianki można również wykorzystać świeże gruszki. Obierz małą gruszkę, a następnie usuń z niej pestki i pokrój ją na ćwiartki. Gruszkę zalej wodą, dodaj 1 lub 2 łyżki cukru i gotuj do miękkości. Syrop z gruszki możesz wykorzystać do przygotowania owsianki.

Zielony miks

Składniki

 

  • 1 małe zielone jabłko (granny smith)
  • 1 kopiasta łyżka NUTRILITE™ All Plant Protein
  • 400 g winogron
  • 150 g selera z liśćmi
  • 1 kiwi
  • 1 limonka

 

 

Instrukcje

Wyciśnij limonkę. Obierz jabłko, a następnie pokrój je na małe kawałki. Włóż je do blendera lub miksera i zmiksuj na gładką masę z sokiem z limonki i 1 łyżką NUTRILITE™ All Plant Protein. Umyj winogrona i seler, obierz kiwi, pokrój je i seler na małe kawałki i pokrop sokiem. Pokrop sokiem również winogrona, a następnie dodaj wszystkie składniki do miąższu z jabłka. Dokładnie zmieszaj, a następnie wlej sok do wysokiej szklanki i podaj.

Składniki na 1 porcję

Pyszne pucharki

Składniki

  • 300 g twarogu lub białego tłustego sera
  • 125 ml jogurtu waniliowego
  • 1 kopiasta łyżka NUTRILITE™ All Plant Protein (zestawu protein roślinnych)
  • 1 mała żółta brzoskwinia (lub połówka dużej brzoskwini)
  • 8 malin
  • 2  herbatniki czekoladowe, czekolada w proszku

Instrukcje

Twaróg i NUTRILITE™ All Plant Protein umieść w misce, a następnie ubijaj składniki, dopóki nie osiągną miękkiej, kremowej konsystencji. Dodaj jogurt waniliowy i rozprowdź go drewnianą szpatułką. Obierz brzoskwinię i wyjmij z niej pestkę, a następnie pokrój ją na małe kawałki i zetrzyj na puree w mikserze. Krem z jogurtu/sera umieść w 2 filiżankach, polej przecierem z brzoskwini i delikatnie wymieszaj. Każdy pucharek udekoruj 4 malinami i jednym pokrojonym herbatnikiem. Dopraw czekoladą w proszku, zgodnie ze swoim smakiem.

Składniki na 2 porcje

Wybierz owoce sezonowe; możesz przyrządzić puree z moreli, persymonów lub truskawek. Maliny możesz zastąpić jagodami lub jeżynami.

Pikantne rogaliki

Składniki

  • 1 okrągła porcja ciasta francuskiego 230 g (ok. 30 cm)
  • 80 g sera feta
  • 1 kopiasta łyżka stołowa NUTRILITE™ All Plant Protein (zestawu protein roślinnych)
  • 1 łyżka posiekanych ziół (natka, mięta, szczypiorek, bazylia...)
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1 żółtko
  • 2 łyżeczki mleka
  • sezam

Instrukcje

Piekarnik rozgrzej do 200°C. Blachę do pieczenia wyłóż pergaminem. Pokrusz ser feta i wymieszaj go w misce z 1 łyżką NUTRILITE™ All Plant Protein, ziołami i papryką. Na blacie rozwałkuj ciasto francuskie. Ostrym nożem pokrój ciasto na 12 kawałków o kształcie trójkąta. Na środek każdego kawałka ciasta połóż łyżeczkę mieszanki sera feta. Zaczynając od szerokiej krawędzi, kawałek zroluj w kierunku szpiczastej końcówki.

Rogaliki umieść na blasze do pieczenia. Wymieszaj żółtko z mlekiem, a następnie za pomocą pędzla posmaruj rogaliki przygotowaną wcześniej masą. Posyp sezamem i zapiekaj przez 20 minut, dopóki rogaliki nie osiągną złotej barwy. Usuń z blachy i podawaj na ciepło.

Składniki na 4 porcje (12 kawałków)

Zupa z cukinii z lekkim pesto

Składniki

  • 50 g pora
  • 300 g cukinii
  • 1 mały ziemniak
  • 2 kopiaste łyżki stołowe NUTRILITE™ All Plant Protein (zestawu protein roślinnych)
  • 2 łyżki Amway Oliwy z oliwek
  • 500 ml wywaru z warzyw
  • sól

Składniki na pesto

  • 40 g liści bazylii
  • 1 łyżka orzeszków piniowych plus dodatkowe orzeszki do podania
  • 1 łyżka tartego parmezanu
  • 70 g Amway Oliwy z oliwek
  • sól

Instrukcje

Podgrzej wywar. Obierz, umyj i pokrój ziemniaki w kostkę. Pora pokrój na cienkie plasterki i wraz z oliwą umieść w patelni o nieprzywierającej powierzchni. Duś na małym ogniu przez kilka minut. W międzyczasie umyj i zetrzyj cukinię, przełóż ją do garnka, dodaj NUTRILITE™ All Plant Protein, wymieszaj i zalej gorącym wywarem. Gotuj na wolnym ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

Umyj liście bazylii i osusz je papierem. Liście umieść w mikserze z innymi składnikami i miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Pozostałe orzechy upraż na patelni do momentu aż uzyskają złoty kolor.

Zupę wymieszaj za pomocą ręcznego blendera. Dopraw do smaku i nałóż na 2 talerze. Do każdej porcji dodaj pesto, przybierz prażonymi orzechami i podaj.

Składniki na 2 porcje

Pasta pomarańczowa z miodem

Składniki

  • 150 ml kawy
  • 100 ml mleczka migdałowego
  • 1 lub 2 łyżki brązowego cukru
  • 1 kopiasta łyżka stołowa NUTRILITE™ All Plant Protein (zestawu protein roślinnych)
  • 1 łyżeczka zmielonego cynamonu

 

Instrukcje

Podgrzej mleczko migdałowe. W wysokiej szklance lub kubku wymieszaj pół łyżeczki mielonego cynamonu, NUTRILITE™ All Plant Protein i brązowy cukier; dodaj gorącą kawę i gorące mleczko migdałowe. Dokładnie wymieszaj, posyp resztką cynamonu i podaj.

 

Składniki na 1 porcję

Gorący koktajl mleczny z migdałami

Składniki

  • 1 duża pomarańcza
  • 1 kopiasta łyżka stołowaNUTRILITE™ All Plant Protein (zestawu protein roślinnych)
  • 20 g płynnego miodu
  • biały tłusty ser
  • chleb pełnoziarnisty

 

Instrukcje

Dokładnie umyj pomarańcze, a następnie pokrój je wraz ze skórką. Usuń pestki. Kawałki pomarańczy włóż do miksera razem z NUTRILITE™ All Plant Protein i miodem. Miksuj do uzyskania gładkiej masy. Pastę jedz wraz z pełnoziarnistym chlebem i twarogiem

Składniki na 2-4 porcje

Pastę można przechowywać w lodówce maksymalnie do 5 dni.

 
Łatwe ciasto malinowe (Składniki na 8-10 porcji) 

Składniki

· 2 jajka
· 140 g granulowanego cukru
· 125 ml jogurtu malinowego
· 70 g oleju kukurydzianego lub oleju z orzechów ziemnych
· 300 g mąki + dodatkowa mąka do posypania naczynia
· 16 g proszku do pieczenia
· 2 kopiaste łyżki NUTRILITE™ All Plant Protein (zestawu protein roślinnych)
· 125 g świeżych malin
·         szczypta soli
·         odrobina masła do posmarowania naczynia
cukier puder do posypania 

Instrukcje

Piekarnik rozgrzej do 180°C. Blachę do pieczenia o długości ok. 22 cm posmaruj masłem i obsyp mąką. Do dużej miski wsyp i wymieszajrazem mąkę, proszek do pieczenia, NUTRILITE™ All Plant Protein i sól. Za pomocą miksera elektrycznego lub ręcznego ubij jaja i cukier do uzyskania białej, puszystej piany. Następnie dodaj jogurt i dokładnie wymieszaj. Dodajolej, a następnie zmieszane wcześniej suche składniki i ubijaj masę, aby całość  dobrze się połączyła. Za pomocą drewnianej szpatułki delikatnie rozprowadź maliny.

Masę wlej do naczynia i zapiekaj przez 40 minut lub do momentu, kiedy wykałaczka włożona w ciasto wyjdzie czysta. Wyjmij ciasto z piekarnika i pozostaw do wystygnięcia. Wyjmij ciasto z blachy, posyp cukrem pudrem i podaj.

Koktajl musli bez nabiału

Składniki

· 250 ml mleka sojowego
· 2 suszone morele
· 20 g kandyzowanego imbiru

· 20 g dowolnego rodzaju musli
 · 1 kopiasta łyżki NUTRILITE™ All Plant Protein (zestawu protein roślinnych)

 

Instrukcje

Morele i imbir pokrój na małe kawałki. Włóż je do miksera lub blendera z innymi składnikami. Miksuj do uzyskania gładkiej masy bez grudek. Koktajl wlej do wysokich szklanek i podaj.

 

Składniki na 1 porcję. 

Kanapka z niebieskim serem, jabłkiem i selerem

Składniki

• 2 bułki kajzerki 
• 120 g niebieskiego sera (gorgonzola, roquefort, stilton...)
• 2 gałązki selera z liśćmi
• połówka czerwonego jabłka
• sok z cytryny
• mleko lub jogurt, wedle upodobania
1 kopiasta łyżki NUTRILITE™ All Plant Protein (zestawu protein roślinnych)

 

Instrukcje

Ser umieść w blenderzez liśćmi selera i NUTRILITE™ All Plant Protein. Miksuj do uzyskania gładkiej konsystencji. Jeżeli krem jest zbyt gęsty (zależy to od rodzaju sera), dodaj odrobinę mleka lub jogurtu.

Bułki przekrój na pół; umyj jabłko i pokrój je na cienkie plasterki. Plasterki jabłka umieść w soku z cytryny, a następnie osusz. Pokrój seler w kostkę. Krem z sera rozsmaruj na bułce, przybierz plastrami jabłka, posyp pokrojonym w kostkę selerem, a następnie przybierz jego liśćmi. Podaj.

Składniki na 2 porcje