Makarony z pszenicy durum produkowane w technologii trafilatura al bronzo. Włoskie makarony oferowane przez Amway wytwarzane są w taki sam sposób jak makarony dla koneserów. Przy zachowaniu najsurowszych standardów wybiera się tylko najlepszej jakości pszenicę, z której można otrzymać bogatą w gluten mąkę. Proces suszenia makaronu jest powolny i przebiega w stałej temperaturze, dzięki czemu zachowuje on charakterystyczne właściwości i smak. Technologia produkcji trafilatura al bronzo polega na wolnym przesuwaniu ciasta makaronowego przez odlane z brązu formy, co nadaje mu szorstką powierzchnię, do której równomiernie przylegają sosy.
- Doskonały makaron z pszenicy durum z glutenem (do jego produkcji wykorzystuje się tylko ziarna pszenicy).
- Produkowany przy zastosowaniu procesu trafilatura al bronzo, który pozwala zachować typowy smak i najwyższą jakość produktu.
- Produkowany przy zastosowaniu procesu trafilatura al bronzo (ciasto jest wolno przesuwane przez odlane z brązu formy).
- Sosy doskonale przylegają do makaronu.
- Nie zawiera jajek.
Wartość odżywcza | 100g | 80g |
---|---|---|
Wartość energetyczna | 1499 kJ(354 kcal) | 1199 kJ(283 kcal) |
Tłuszcze | 1,5 g | 1,2 g |
w tym | ||
w tym tłuszcze nasycone | 0,3 g | 0,2 g |
Węglowodany | 72 g | 58 g |
w tym | ||
Cukry | 2,5 g | 2,0 g |
Błonnik | 3,0 g | 2,4 g |
Białko | 12 g | 9,6 g |
Sól | 0 g | 0 g |
Czas gotowania: 9 minut. Wrzuć makaron do wrzącej, osolonej wody (1 litr na 100 g makaronu). Co jakiś czas zamieszaj. Gdy makaron będzie miękki, zdejmij go z ognia, dobrze odcedź i podawaj.